Βοτανολογικά, η μπανάνα ανήκει στην οικογένεια των μούρων και αποτελεί ένα από τα παλαιότερα καλλιεργούμενα φυτά στον κόσμο. Εμφανίστηκε αρχικά στην τροπική Ασία και η καλλιέργεια του διαδόθηκε σταδιακά σε όλες τις τροπικές και υποτροπικές περιοχές της γης. Οι μπανάνες συλλέγονται πριν το στάδιο της τελικής φυσικής τους ωρίμανσης, όταν ακόμα το φρούτο είναι πράσινο και μη φαγώσιμο. Ο αποπρασινισμός τους ολοκληρώνεται με τεχνητά μέσα στους λεγόμενους θαλάμους ωρίμανσης οι οποίοι πρέπει να διαθέτουν ειδικές συνθήκες θερμοκρασίας, υγρασίας και αερισμού.

Οι υπερσύγχρονοι θαλάμοι ωρίμανσης της εταιρείας Rea Fruits διαθέτουν όλες τις παραπάνω προδιαγραφές.

Τα ΣΤΑΔΙΑ ΩΡΙΜΑΝΣΗΣ της μπανάνας είναι τα παρακάτω:

Στάδιο Ωρίμανσης Χρώμα Φλούδας Χαρακτηριστικά
1 Πράσινο Χρώμα στο στάδιο της φόρτωσης
2 Πράσινο με ίχνος κίτρινης απόχρωσης Χρώμα στο στάδιο της εκφόρτωσης
3 Περισσότερο πράσινο παρά κίτρινο Έναρξη αποχρωματισμού που υποδηλώνει τη διαδικασία της ωρίμανσης.
4 Περισσότερο κίτρινο παρά πράσινο Σωστός βαθμός ωριμότητας για παράδοση από ωριμαντήρια και παραλαβή από σημεία χονδρικής και λιανικής πώλησης
5 Κίτρινο με πράσινα άκρα Ιδανική κατάσταση για λιανική πώληση αφού το φρούτο μπορεί να διατηρηθεί για πολλές ακόμα ημέρες
6 Εξ’ ολοκλήρου κίτρινο Το φρούτο έχει καλή εμφάνιση και γεύση και είναι ιδανικό για κατανάλωση.
7 Κίτρινο με καφέ κηλίδες Μικρά καφέ σημάδια υποδεικνύουν ότι το φρούτο έχει φτάσει στο στάδιο πλήρης ωρίμανσης και διαθέτει έντονο άρωμα και γλυκύτητα

Υπάρχουν πάνω από 1000 ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ μπανάνας, όμως ευρέως διαδεδομένη λόγω της γλυκύτητας της είναι η CAVENDISH, την οποία και εμπορεύεται η εταιρεία μας.
Η μπανάνα είναι ιδιαίτερα δημοφιλές φρούτο λόγω της αρωματικής του γεύσης και της ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗΣ του ΑΞΙΑΣ. Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες, φυτικές ίνες, βιταμίνες Α, B, C, E καθώς και ιχνοστοιχεία όπως σίδηρο και ασβέστιο που προσδίδουν μεταξύ άλλων ενέργεια στον ανθρώπινο οργανισμό.
Η Rea Fruits αποτελεί επίσημο συνεργάτη της CHIQUITA στη Κρήτη ενώ η πολυεθνική εταιρεία DOLE είναι βασικός προμηθευτής μας.
Η εταιρεία μας δραστηριοποιείται επίσης στην εισαγωγή μπανανών με την επωνυμία Derby με χώρα προέλευσης το Εκουαδόρ καθώς και των Bananas De Mexico από το Μεξικό.